woensdag, 1. december 2010 - 21:06

Straat afgezet om verdacht pakketje bij voordeur woning

Almere

Woensdagavond is een bewoner van het Wim Schumacherhof door nog onbekende daders bedreigd. Dit heeft de politie woensdagavond laten weten.

De bedreiging vond plaats door vermoedelijk twee vermomde en gemaskerde mannen. Het slachtoffer wist zijn voordeur te sluiten en ontvluchtte de woning.

Straat afgezet
Toen de gealarmeerde politie ter plaatse kwam werd een verdacht pakket voor de woning aangetroffen. Een gedeelte van de straat werd afgezet en het verdachte pakketje onderzocht door een explosievenverkenner van de politie.

Even voor 18.00 uur werd er bij de woning aangebeld. Toen de bewoner de deur opende zag hij twee vermomde en gemaskerde mannen en wist hij snel de deur te sluiten. Hij vluchtte de woning uit en belde 1-1-2 alarm.

Gealarmeerde agenten stelden een onderzoek in bij de woning en in de omgeving. Voor de deur van de woning werd een verdacht pakketje aangetroffen. Om elke risico uit te sluiten werd een plaats delict afgezet en veiligheidsmaatregelen getroffen.

Explosievenverkenner
Een specialist van politie Gooi- en Flevoland (explosievenverkenner) stelde na uitgebreid onderzoek vast dat zich in het pakket geen explosieve of brandbare stof bevond. De aangever is opgevangen en voor aangifte overgebracht naar een politiebureau. De recherche van district Zuid stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):