woensdag, 15. december 2010 - 22:17

Strooiroutes aangepast door verwacht tekort aan strooizout

Mijdrecht

De strooiroutes in de gemeente De Ronde Venen zijn aangepast als gevolg van een verwacht tekort aan strooizout.

De gemeente heeft besloten alleen nog zout te strooien op hoofdroutes, busroutes en doorgaande fietsroutes om te voorkomen dat de zoutvoorraad opraakt voordat het winterweer voorbij is.

AkzoNobel, het bedrijf waarbij de gemeente het strooizout koopt, heeft de gemeente gewaarschuwd voor een mogelijk tekort. De vroege inval van de winter heeft geleid tot een enorme piek in de bestellingen van wegenzout. De Ronde Venen heeft al bijna eenderde van de totale strooizoutvoorraad gebruikt. Het risico is daarom aanwezig dat al voor het einde van de winter de afgesproken hoeveelheid zout op is. AkzoNobel is dan ook door haar voorraad heen. Er zijn volgens de gemeente geen andere mogelijkheden om aan strooizout te komen. Gezien de winterse omstandigheden waardoor Nederland wordt getroffen en de grote vraag naar zout, is de verwachting dat de aangepaste strooiroutes voorlopig van kracht blijven.

Daarnaast worden afspraken gemaakt met omliggende gemeenten om er met elkaar voor te zorgen dat de wegen in de gemeenten zo goed mogelijk berijdbaar blijven. Ter voorkoming van gladheid wordt in woonwijken brekerzand gestrooid. Mocht het tekort aan strooizout groter worden, dan wordt het zout gemengd met zand. Inwoners kunnen helaas geen gebruik meer maken van de mogelijkheid om zout op het steunpunt te halen. Dit is normaal gesproken wel het geval.

Ook andere gemeente in Nederland raken al aardig door hun voorraad heen.
Provincie:
Tag(s):