zaterdag, 23. oktober 2010 - 10:02 Update: 08-07-2014 0:28

Succesvolle première van de Helden van Amstel LIVE

Delft

Ruim 5.000 bezoekers beleefden een onvergetelijke avond tijdens de première van De Helden van Amstel LIVE!. De aftrap van het nieuwe muziekevenement vond plaats in Delft.

De Nederlandse topartiesten VanVelzen, Nick & Simon en Miss Montreal kropen speciaal voor deze avond in de huid van hun grote voorbeelden. In een grote en sfeervolle Amstel tent brachten zij onder meer hits van Queen, The Beatles, The Police en Bon Jovi ten gehore. De presentatie van de avond was in handen van Edwin Evers, die de avond ook muzikaal begeleidde met zijn band. Vanaf 2011 toert De Helden van Amstel LIVE! door heel Nederland. Nieuwe data en locaties worden tijdens de komende editie van grote broer De Vrienden van Amstel LIVE! in Ahoy bekendgemaakt.

De bezoekers genoten vrijdagavond van een muzikale tijdreis met onder andere een prachtige uitvoering van “All I wanna do” van Shery Crow door Miss Montreal. Ook Nick & Simon lieten een andere kant van zichzelf zien met “Let it be” van the Beatles en VanVelzen bracht zijn uitvoering van “Every Little Thing She Does” van The Police ten gehore. VanVelzen, Nick & Simon en Miss Montreal sloten gezamenlijk de avond af met een Elvis Presley medley.

Gezellige cafésfeer

De grote Amstel tent op het Lijm & Cultuur terrein was vrijdagavond het perfecte decor voor het muzikale spektakel. De enorme rode kroonluchter met zilveren gitaren, opvallende bars en zelfs een snackmuur gevuld met ‘Hollandse tapas’, zorgden voor een gezellige cafésfeer. “Met De Helden van Amstel LIVE! bieden wij bezoekers de ultieme combinatie van muziek en Amstel-gezelligheid”, vertelde Maud Meijboom, Marketing Manager Amstel. “Een leuke, ongecompliceerde avond uit met je vrienden. Dit succes krijgt uiteraard een vervolg in 2011, want met dit nieuwe concept gaan we het land in. Zo staan er al een aantal opties in de agenda en er hebben zich diverse steden aangemeld als kandidaat. Deze eerste editie was binnen drie weken uitverkocht, en ik hoop dat we voor de volgende weer op zoveel belangstelling mogen rekenen! Het publiek hier is in ieder geval erg enthousiast.”

VanVelzen

De Helden van Amstel LIVE! is ontstaan op De Vrienden van Amstel LIVE! 2010, toen VanVelzen hits ten gehore bracht van zijn helden Queen. “Het is fantastisch om het publiek kennis te laten maken met een kant die ze van jou als artiest nog niet kennen,” vertelde VanVelzen, die behalve hits van The Police ook nummers van Queen en Keane speelde. “Vorig jaar heb ik op De Vrienden van Amstel LIVE! voor het eerst hits van Queen gespeeld. Dit was zo’n succes dat we nu met een compleet nieuw evenement door het land heen toeren. Het is heel bijzonder om samen met Nick & Simon en Miss Montreal aan het publiek te laten zien wat ons geïnspireerd heeft om muzikant te worden.”
Categorie:
Tag(s):