donderdag, 23. september 2010 - 20:02

Tandarts moet praktijk direct sluiten

Amsterdam

Woensdag is door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) aan tandarts R.J.A. Fiereg te Amsterdam het bevel gegeven met onmiddellijke ingang geen patiënten meer in zijn praktijk te behandelen.

De inspectie constateerde tijdens een onaangekondigd bezoek grote tekortkomingen in de praktijk, die ernstig gevaar voor de patiëntveiligheid opleveren.

De hygiëne en de infectiepreventie schoten ernstig tekort, waardoor patiënten onvoldoende werden beschermd tegen besmettingsgevaar. Zo gebeurde bijvoorbeeld de reiniging, desinfectie en sterilisatie van de instrumenten niet volgens de richtlijnen. De sterilisator werd niet systematisch onderhouden, waardoor de goede werking en daarmee de steriliteit van de tandheelkundige instrumenten niet gewaarborgd was.

Schone en vuile instrumenten werden niet duidelijk gescheiden.Instrumentarium lag onafgedekt opgestapeld op het werkblad. Handhygiëne was onvoldoende en er werden slechts sporadisch handschoenen en gezichtsmaskers gedragen. Gebruikte naalden werden niet conform de richtlijn afgevoerd, maar gewoon met het huisvuil meegegeven.
Provincie:
Tag(s):