maandag, 15. november 2010 - 21:20

Tankstation Zuidlaren overvallen

Zuidlaren

Twee gemaskerde mannen hebben zondagavond een tankstation aan de Verlengde Stationsweg in Zuidlaren overvallen.

De overvallers kwamen tegen 21:35 uur in de shop waarna één van hen naar de kassa liep. Hij bedreigde de medewerkster die op dat moment alleen in de shop was met een vuurwapen en dwong haar geld af te geven. De tweede overvaller bleef in de deuropening staan. Toen de medewerkster het geld had afgegeven verlieten de beide mannen de shop en liepen weg. De boven de zaak wonende eigenaar van het benzinestation ging direct op onderzoek uit en zag één van de overvallers nog lopen op de Iepenlaan. De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in de omgeving in maar de daders werden echter niet meer aangetroffen.

Wel werd kort daarna in een lijnbus richting Groningen een jongeman aangehouden die voldeed aan het signalement van één van de overvallers. Hij bleek echter niets met deze overval te maken te hebben en is kort daarna weer in vrijheid gesteld. Beide overvallers droegen een bivakmuts. Eén van hen was vrij lang, sprak in een noordelijk dialect en droeg een wit/blauw gestreepte jas met spijkerbroek. De tweede overvaller was een stuk kleiner en had een smaller postuur dan de andere. Hij droeg een zwart leren jack.

Mochten er mensen zijn die zondagavond rond 21.30 iets hebben gezien bij of in de omgeving van dit tankstation dat mogelijk iets te maken kan hebben met deze overval, dan verzoekt de politie hen contact op te nemen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):