zondag, 19. december 2010 - 9:40

Taxi glijdt met passagiers op zijn kop in greppel

Biezenmortel

In de vroege morgen van zaterdag op zondag is in het Noord-Brabantse Biezenmortel een taxichauffeur met zijn voertuig en passagiers op zijn kop in een greppel terechtgekomen.

Het ongeval gebeurde waarschijnlijk door de gladheid welke het gevolg was van de hevige sneeuwbuien welke afgelopen nacht Nederland weer wit hebben gemaakt. Het ongeval gebeurde in het buitengebied van Biezenmortel op de Gommelsestraat waarbij het voertuig van de weg schoof na een flauwe bocht en op zijn kop in
de sloot terechtkwam.

De brandweer rukte met groot materieel uit omdat het voertuig te water zou zijn geraakt en er zouden nog diverse personen in de auto aanwezig zijn. Niet alleen de Helvoirtse brandweer rukte met hun tankautospuit hierop uit maar ook de duikteams van de brandweer uit 's Hertogenbosch en Tilburg evenals een extra hulpverleningsvoertuig uit Vught. Ook kwamen er twee ambulances ter plaatse en werd de traumahelikopter gealarmeerd.

Wonder boven wonder raakte er niemand gewond bij dit ongeval. Bij aankomst van de hulpdiensten hadden alle personen zich al via de achterklep van het voertuig in veiligheid gesteld. Voordat de auto op zijn kop in de sloot terechtkwam ramde hij eerst nog een stenen boog welke na het ongeval zwaar beschadigd raakte. De brandweer zette het gebied rond de boog af vanwege instortingsgevaar. Om het voertuig uit de sloot te takelen was nog een lastige klus vanwege de gladheid.

Ondanks dat het bergingsvoertuig zich had afgestempeld schoof hij telkens weg bij het takelen van de auto. Nadat ze het bergingsvoertuig vast hadden gemaakt aan een brandweervoertuig lukte het pas om het voertuig uit de sloot te takelen. Ten tijde van het bergen van het voertuig was de Gommelsestraat enige tijd afgesloten voor al het verkeer. Dit werd tijdelijk omgeleid door de aanwezige politie.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):