maandag, 4. oktober 2010 - 17:45

Taxichauffeur zette 'overval' in scène

In het onderzoek naar een gewapende overval op een taxichauffeur in Rozendaal, afgelopen zondag 19 september, heeft de recherche maandagochtend 4 oktober de chauffeur zelf aangehouden. ‘De 26-jarige Arnhemmer wordt er van verdacht de overval in scène te hebben gezet’, meldt de politie maandag.

De Arnhemmer meldde zich die zondag bij de politie nadat hij volgens zijn zeggen op een parkeerplaats langs de Schelmseweg in Rozendaal door twee klanten in zijn taxi gedwongen was te stoppen.

Vervolgens zou hij door een van de twee verwond zijn met een steekwapen, waarna er geld werd buitgemaakt en de overvallers er vandoor gingen. Agenten hadden na de overval nog vergeefs naar de daders gezocht.

Bekend
Bij het rechercheonderzoek kwam de verdenking bij het slachtoffer zelf te liggen. De man wordt ervan verdacht de opbrengst van zijn werkgever te hebben verduisterd en heeft inmiddels bekend.

Ook heeft hij bekend een valse aangifte te hebben gedaan. Intussen werkt de recherche onverminderd door aan de onderzoeken naar drie andere gewapende overvallen op taxichauffeurs.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):