donderdag, 7. oktober 2010 - 21:25

Technisch onderzoek naar dodelijke aanrijding Heerlen

Heerlen

Omdat niet uitgesloten kan worden dat een technisch mankement oorzaak is geweest van de dodelijke aanrijding woensdagmiddag op de professor Eykmanlaan in Hoensbroek zal de regiopolitie Limburg-Zuid technisch onderzoek verrichten aan de bus. Haar Verkeersongevallenanalyse (VOA) zal hierbij gebruik maken van de expertise van het Landelijk Verkeersbijstandsteam van het KLPD.

De eerste aanrijding op grond waarvan de agenten naar de Wilhelminastraat (het verlengde van de prof. Eykmanlaan) gingen was een aanrijding met alleen lichte blikschade. Bij dit soort aanrijdingen is het het beleid om de weg vrij te maken voor het overig verkeer. De aanrijding gebeurde in een bocht en zowel aan de automobilist als aan de buschauffeur werd gevraagd de weg vrij te maken. Beiden voldeden aan deze standaard vraag waarbij de buschauffeur achteruit reed en door nog onbekende oorzaak de dodelijke aanrijding veroorzaakte.

De 69-jarige man die gewond raakte bij de aanrijding werd geraakt door een omvallende boom. Bij het achteruitrijden van de bus raakte deze een auto die tegen een boom werd geduwd. De boom viel hierdoor om en raakte de man. Hij bleek in het ziekenhuis botbreuken te hebben.
Provincie:
Tag(s):