maandag, 27. september 2010 - 13:51 Update: 08-07-2014 1:02

Tekort Veendam 65.000 euro hoger dan gedacht

Veendam

(Elfvoetbal) BV Veendam moet dit seizoen nog 245.000 euro aan sponsorinkomsten binnenhalen. Bij de start van het seizoen ging de club uit de Jupiler League er nog vanuit dat het 180.000 euro tekort kwam.

"Het was mij al betrekkelijk snel duidelijk dat er géén sprake was van een sluitende en door sponsorcontracten afgedekte begroting, zoals aanvankelijk werd gesteld. Ik heb alles door een controller van buitenaf laten uitzoeken, zodat nu duidelijk is hoe BV Veendam er exact voor staat", zegt algemeen directeur Henk Eising.

"Het bedrag van 245.000 euro is met name ontstaan door een onzorgvuldige en slordige commerciële administratie", meldt Eising. "Voor een deel heb ik daar wel een beeld bij, want de begroting voor dit seizoen moest onder grote tijdsdruk worden ingediend bij de KNVB. Zo ontbreken er onder meer sponsorcontracten."

Veendam is bezig met een plan om investeerders aan zich te binden die voor een deel eigenaar worden van de club. Volgens Eising hebben de eerste bedrijven zich al gemeld.
Categorie:
Tag(s):