maandag, 1. november 2010 - 20:57 Update: 08-07-2014 1:02

Terre des Hommes verliest subsidie

Den Haag

De subsidieaanvraag van de alliantie van Terre des Hommes, Liliane Fonds en Stichting Kinderpostzegels Nederland is afgewezen.

Dat heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag bekend gemaakt. De maatregel is het gevolg van de kabinetsplannen om te bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking.

Terre des Hommes is teleurgesteld over de beslissing, maar is vastbesloten door te gaan met haar werk. Volgens de hulpverleningsinstantie gaat de afkeuring van de alliantie niet ten koste van de huidige projecten voor kansarme kinderen in de veertien landen waar Terre des Hommes actief is.

Terre des Hommes in beroep

“Terre des Hommes legt zich niet zonder slag of stoot neer bij de beslissing van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en gaat dan ook in beroep”, aldus Hans Guijt, hoofd projecten van Terres des Hommes. “Afhankelijk van het beoordelingsrapport dat wij nog moeten krijgen, willen we beroep aantekenen tegen de korting. We komen net twee punten tekort op een totaal van 60 punten. Wij willen graag weten waarom we die twee punten niet hebben gekregen en of wij die er in een beroepsprocedure wellicht nog wel bij kunnen krijgen.”

Tijdens de aanvraag hadden 43 instanties een subsidie ingediend. Uiteindelijk zijn er 19 overgebleven die in totaal ruim 2 miljard euro hebben te verdelen.
Categorie:
Tag(s):