dinsdag, 31. augustus 2010 - 8:16

Terreurverdachten op Schiphol aangehouden

Schiphol

Op verzoek van de Amerikaanse justitie zijn maandagochtend twee mannen aangehouden op Schiphol. Volgens Amerikaanse media wordt het duo verdacht van het voorbereiden van terroristische activiteiten. Het Landelijke Parket hult zich in stilzwijgen over de reden waarvoor het tweetal is aangehouden.

De beide verdachten kwamen met een vlucht uit Chicago naar Amsterdam en zijn om 08.30 uur aangehouden door de Koninklijke Marechaussee en overgedragen aan de Nationale Recherche. Deze zal beide mannen van Jemenitische afkomst verhoren.

Meerdere Amerikaanse media meldde dat het duo een geldbedrag van 7000 dollar bij zich had en vooral de bagage opvallende voorwerpen zou bevatten. Zo zouden er mobiele telefoons met tape aan elkaar geplakt zijn met hieraan een flesje en enkele messen.

Hoewel het er de schijn van heeft dat het om een 'test' ging, zou het duo niet over hun bagage hebben kunnen beschikken. Door nog onbekende reden is de bagage niet op de vlucht naar Amsterdam zijn gegaan, maar naar Jemen.

De mannen worden vastgehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Daarvoor zitten ze nu in verzekering. Binnen een aantal dagen wordt bekend of er aanleiding is de mannen voor te geleiden aan de rechter commissaris.

Op dit moment wordt met de Amerikaanse autoriteiten afgestemd over de voortgang van het onderzoek. Meer informatie kan momenteel niet worden verstrekt.
Provincie:
Tag(s):