maandag, 9. augustus 2010 - 18:19

Tevredenheid over eerste drie dagen Sneekweek

Sneek

De politie kijkt met tevredenheid terug op de eerste drie dagen van de Sneekweek. Vooral tijdens de openingsavond en zaterdagvond was het druk maar gezellig in het centrum van de stad. Ondanks de grote hoeveelheden publiek, bleef het ‘doorloopbaar’ in het centrum. Door de politie werd zowel in de stad als op het water toezicht gehouden. Daarbij werden ze geassisteerd door de waterpolitie van het KLPD, de havenmeesters en de toezichthouders van de gemeente Sneek, de portiers van horecagelegenheden en beveiligingsmedewerkers.

Dit jaar werd hierbij voor het eerst gebruik gemaakt van camera’s. Door de aanwezigheid van de camera’s en agenten konden ruzies en overlast in veel gevallen snel de kop ingedrukt worden.


Tijdens de eerste drie dagen van de Sneekweek werden 81 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere wildplassen, het drinken van alcohol op straat, baldadigheid, het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en illegaal zwemmen. Overmatig alcoholgebruik waren vaak de oorzaak voor vechtpartijen, baldadig gedrag en vernielingen.

Vrijdagavond was een redelijk rustige nacht, waarbij in totaal zeven mensen aangehouden werden voor gevallen van mishandeling en openlijke geweldpleging. Zaterdagavond werden in totaal twaalf personen aangehouden. In negen gevallen ging het om zaken als vernieling van een ruit, belediging en mishandeling. Drie personen werden door het Verkeershandhavingsteam aangehouden in verband met drugs. ’s Avonds werd een horecaonderneming gesloten omdat deze niet beschikte over een horecavergunning. Zondagnacht bleef het rustig. Zowel wat betreft publiek als aanhoudingen. Twee mannen werden aangehouden op verdenking van mishandeling.
Provincie:
Tag(s):