maandag, 1. november 2010 - 19:08 Update: 08-07-2014 0:28

Texels Bock wint kampioenstitel ‘Beste Bockbier van Nederland’

Amsterdam

Texels Bock is uitgeroepen tot ‘Beste Bockbier van Nederland 2010’. Tijdens het jaarlijkse Bockbierfestival versloeg het speciaalbier van Texel de Amstel Bock (no.2) en De Leckere Bock (no.3) in de categorie ‘Donker Bock’.

De vakjury verkoos Texels Bock daarna ook nog eens als overall winnaar. Daarmee is Texels Bock de ‘Beste Bock’, van alle ander deelnemende bockbieren uit de drie verschillende categorieën.

Met de kampioenstitel liet Texels Bock ruim tachtig deelnemende bockbieren achter zich op het Bockbierfestival, dat dit jaar voor de 33e keer georganiseerd werd in de Amsterdamse Beurs van Berlage. Het is het grootste bockbierevenement in Nederland waar bierkeurmeesters, brouwers, sommeliers en meer dan 14.000 bockliefhebbers bij elkaar komen om de enorme verscheidenheid van gebrouwen bockbieren te proeven.

De vakjury, bestaande uit keurmeesters, brouwers en Duitse biersommeliers, roemde de smaakbalans, de geur en uiterlijke kenmerken van Texels Bock. Juryvoorzitter Derek Walsh sprak van een ‘wereldklasse bier dat aan alle categorierichtlijnen voldoet’. Volgens brouwmeester Maurice Diks van de Texelse Bierbrouwerij (TBB) dankt de Texels Bock zijn zachte volle smaak ook aan het door de duinen gefilterd water. Verder zorgt de Texelse gerstemout voor een robijnrode kleur en mooie karameltonen. ‘’Texels Bock is een speciaalbier dat wij met veel zorg en aandacht brouwen. Deze onderscheiding is een beloning voor het vele werk dat door ons team is verzet. Daarbij zijn wij trots op de erkenning door deze vakjury die geoordeeld heeft dat ons Texels Bock voldoet aan alle eisen waar het beste bockbier aan moet voldoen.”

Op dinsdag 2 november zal de verkiezing om 13.30 uur worden gevierd in het proeflokaal van de brouwerij. Uiteraard wordt er geproost met een glas Texels Bock van de tap. Voor wie er niet bij kan zijn is Texels Bock te koop in heel Nederland bij de betere slijter en sommige supermarkten.
Categorie:
Tag(s):