zondag, 24. oktober 2010 - 11:04

Tien gewonden bij woningbrand in Vaals

Vaals

In de nacht van zaterdag op zondag zijn er in een woning aan Aan de Noot in Vaals bij een korte, maar felle brand tien mensen gewond geraakt. Dit meldt de politie zondag.

Brandwonden en ademnood
De gewonden zijn met problemen aan de luchtwegen en brandwonden naar het ziekenhuis vervoerd. Het gaat om zes volwassenen en vier kinderen, waaronder een baby.

Twee kinderen in ‘slechte toestand’
Twee kinderen liggen in slechte toestand aan de beademing. De gewonden zijn vermoedelijk de bewoners van het pand, de vader, moeder en vier kinderen, en vier toegesnelde familieleden. Een vrouw is uit het raam van de tweede verdieping gesprongen. Ze had brandwonden, maar heeft geen botbreuken opgelopen.

Vluchtweg afgesneden
De brand brak uit rond 04.00 uur en begon op de begane grond van de drive-in woning. Daarna sloeg de brand door naar het trappenhuis, waarmee de vluchtweg werd afgesneden.

De brandweer heeft twee kinderen uit de woning weten te redden. De twee andere kinderen konden door de vader en een familielid worden gered. Hoeveel mensen er tijdens het uitbreken van de brand daadwerkelijk in het huis aanwezig waren, is op dit moment onduidelijk.

Twee naastgelegen woningen hebben rookschade opgelopen. De bewoners van beide panden waren op het moment van de brand niet aanwezig.

Om 04.45 uur kon het sein brand meester gegeven worden. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De politie doet onderzoek.
Provincie:
Tag(s):