zondag, 12. september 2010 - 20:12

Tiener vast na wilde steekpartij in speeltuintje

Den Haag

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar het steekincident van vrijdag 10 september waarbij om 19.30 uur in een speeltuintje aan de Buinerveenstraat een 16-jarige jongen uit Den Haag meerdere malen werd gestoken, heeft zondagmiddag 12 september een 17-jarige jongen uit Den Haag aangehouden. Dit heeft de politie zondag laten weten.

De jongen wordt verdacht het slachtoffer meerdere malen in zijn rug en lichaam te hebben gestoken. Hij is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Naar aanleiding van het ‘incident’ van vrijdag j.l. zette het geformeerde rechercheteam van Bureau Zuiderpark alles op alles om de vermoedelijke dader aan te kunnen houden.

Zaterdag 11 september hielden agenten nabij het speelveldje een groot getuigen- en buurtonderzoek. Daaruit kwam veel informatie naar voren die voor het rechercheonderzoek van belang was. Mede dankzij die informatie kwam in de loop van de zondag de identiteit van de vermoedelijke hoofddader naar voren.

Hij kon in zijn woning in Den Haag worden aangehouden. Het onderzoek naar de zaak is daarmee nog niet afgerond. Het rechercheteam verwacht dat de komende dagen nog enkele aanhoudingen zullen volgen. Het slachtoffer ligt nog steeds in het ziekenhuis maar verkeert inmiddels buiten levensgevaar.

Zeven keer gestoken
Het slachtoffer werd vrijdagavond door enkele jongeren belaagd. De 16-jarige jongen werd daarbij door de nu aangehouden verdachte vermoedelijk met een mes een minimaal zeven keer in zijn rug gestoken.

Het slachtoffer wist te vluchten naar een nabij gelegen cafetaria aan de Leyweg. Daar konden hulpdiensten worden gewaarschuwd. De GGD vervoerde het slachtoffer naar het ziekenhuis. De jongen werd opgenomen op de Intensive Care.
Provincie:
Tag(s):