dinsdag, 10. augustus 2010 - 14:29

Tienermeisjes seksueel misbruikt door meerdere mannen

Rotterdam

Het Rotterdamse rechercheteam dat het ernstige zedenmisdrijf tegen een 15-jarig meisje uit Capelle aan den IJssel onderzoekt, stelt een nader onderzoek in naar het ernstig seksueel misbruik van een 12-jarig meisje uit Nijmegen. Dit heeft de politie dinsdag laten weten.

Het 12-jarige meisje uit Nijmegen verbleef in de week van 16-23 juli in Rotterdam en zou gedurende die week door meerdere mannen seksueel misbruikt zijn. Dit vond onder meer plaats in de woning aan de 1e IJzerstraat waar een maand eerder ook het 15-jarige meisje slachtoffer werd van een ernstig zedenmisdrijf. De politie sluit niet uit dat er ook een andere locatie is gebruikt.

Politiemensen troffen het 12-jarige slachtoffer, dat was weggelopen en alleen was afgereisd naar Rotterdam, op straat aan. Na onderzoek bleek dat zij door verschillende mannen misbruikt was. De politie heeft meerdere gesprekken met het 12-jarige meisje gehad om exact te achterhalen wat er in die week is gebeurd. Hierbij zijn meerdere (bij)namen bekend geworden.

De 25-jarige Rotterdammer die vorige week is gearresteerd op verdenking van het ernstig zedenmisdrijf tegen het 15-jarige slachtoffer, wordt eveneens verdacht van het misbruik van dit 12-jarige meisje. Hij zit in bewaring en heeft in beide zaken een verklaring afgelegd.

De politie heeft een speciaal rechercheteam geformeerd. Dit team zet het onderzoek onverminderd voort en sluit niet uit dat er meerdere aanhoudingen gaan volgen.

De politie roept slachtoffers van (zeden)misdrijven op om altijd aangifte te doen. Zo ook als er meisjes zijn, die in de omgeving van de 1e IJzerstraat het slachtoffer zijn geworden van een zedenmisdrijf. Zij worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam op 0800-7444422.
Provincie:
Tag(s):