donderdag, 11. februari 2010 - 11:48

Tientallen aanrijdingen in provicie door gladheid

Regiopolitie Groningen heeft tussen woensdagmorgen en de vroege ochtend van donderdag ongeveer veertig verkeersongevallen geregistreerd.

Het overgrote deel van de aanrijdingen heeft te maken met de gladheid op de wegen. Bij het overgrote deel van de aanrijdingen ontstond alleen materiële schade.

Een 35-jarige automobiliste uit Sauwerd is woensdagavond met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw haalde op de N361 nabij Adorp een aantal auto’s in en verloor door de gladheid de macht over het stuur. Haar voertuig schampte een boom en kwam tegen een andere boom tot stilstand. De provinciale weg is enige tijd afgesloten geweest.

Een 58-jarige inwoner van Noordbroek is woensdagmiddag gewond geraakt op de A7 bij Scharmer. Een 46-jarige vrouw uit Noordbroek verloor op de snelweg de macht over het stuur en gleed van een talud. De auto sloeg over de kop, raakte een boom en kwam verderop tot stilstand. De vrouw kwam er zonder noemenswaardig letsel vanaf. De 58-jarige man die als passagier in het voertuig zat, werd uit de auto geslingerd. Hij is met vermoedelijk een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht.
Provincie:
Tag(s):