maandag, 26. juli 2010 - 16:35

Tientallen woningen ontruimd door vrijkomen asbest

In de Viermasterstraat in Noord waar zondag een gasexplosie plaatsvond, zijn 32 woningen ontruimd vanwege het vrijkomen van asbest.

Het gaat om woningen tegenover de flat die zondag gedeeltelijk werd verwoest door de gasexplosie. Door de kracht van de explosie is een asbestwolk tegen de balkons van de woningen geblazen. Er liggen stukken asbest op verschillende balkons en op straat. Omwonenden wordt aangeraden deuren en ramen gesloten te houden.

Na de explosie van zondag is de situatie opgeschaald naar grip 3. Officieel betekent dit dat het welzijn van (grote groepen van) de bevolking wordt bedreigd.

In de bunker, onder het stadhuis, is in het operationeel- en beleidscentrum van de gemeente een crisisteam samengesteld. Locoburgemeester Eric van der Burg overlegt daar met de gezagvoerders van de politie en de brandweer over de te nemen maatregelen.

Door de ontploffing werd de gevel van de woning op de eerste etage eruit geblazen. Ook de bewoner vloog het huis uit. Hij ligt in het Brandwondencentrum in Beverwijk en wordt kunstmatig in slaap gehouden. De politie houdt er rekening mee dat hij de explosie opzettelijk heeft veroorzaakt, mogelijk in een poging een einde aan zijn leven te maken.
Provincie:
Tag(s):