vrijdag, 8. januari 2010 - 16:14

Tilburgse school ontruimd na aantreffen gaslek

Tilburg

Een school aan de Wildstraat in Tilburg is vrijdagochtend uit veiligheidsoverwegingen ontruimd vanwege een gaslek. ‘Onderzoek wees uit dat het gas van buiten af het schoolgebouw binnenstroomde’, meldt de politie vrijdag.

De ontruiming van de vestiging van het ROC Midden Brabant is adequaat en rustig verlopen. De leerlingen kregen de rest van de dag vrij.

Scherpe gaslucht
Medewerkers van de school informeerden vanmorgen rond 10.30 uur het energiebedrijf nadat ze een scherpe gaslucht roken. Samen met de brandweer stelde het bedrijf een onderzoek in. Na meting bleek dat de concentratie dusdanig hoog was dat er direct besloten werd het gebouw, met daarin 40 leerlingen te ontruimen.

Lekkage buiten de school
Terwijl de brandweer in de omgeving metingen verrichte zette de politie de Wildstraat en omliggende straten af. Onderzoek wees uit dat het aardgas van buiten het gebouw instroomde. Omliggende gebouwen waaronder een appartementencomplex en een sportschool liepen, na meting, geen gevaar op. Nadat het lek getraceerd was, droeg het energiebedrijf zorg voor de afdichting.
Provincie:
Tag(s):