maandag, 12. juli 2010 - 10:34

Toch rondvaart Oranje in Amsterdamse grachten

Amsterdam

Het Nederlands Elftal wordt dinsdag in Amsterdam toch gehuldigd met een rondvaart door de grachten. Dat maakte de gemeente maandag bekend.

De gemeente had eerder besloten om alleen een rondvaart te organiseren wanneer het Nederlands elftal wereldkampioen zou worden. Nu blijkt een rondvaart, voorafgaande aan een feest op het Museumplein, ook in het programma te passen.

Waarschuwingsborden huldiging
De gemeente hoopt door toch de rondvaart te houden, met aansluiting het feest op het Museumplein, een betere verspreiding van de fans te creëren en daarmee de veiligheid te verhogen. Langs de hele vaarroute heeft de gemeente borden geplaatst om autobezitters te waarschuwen voor de huldiging dinsdag.

Vaartocht

Dinsdag komen de spelers rond 14.30 uur aan met een helikopter van defensie op het Marinecomplex op Kattenburg. Vanaf daar volgt een vaartocht van twee uur met als eindbestemming het rijksmuseum.

Lik-op-stuk-beleid

Het Openbaar Ministerie zal dinsdag een lik-op-stuk-beleid hanteren voor alle strafbare feiten die tijdens de feestelijkheden worden begaan.

Huldiging bij koningin

Voorafgaand aan de huldiging in Amsterdam gaat Oranje eerst op bezoek bij demissionair minister-president Balkenende en koningin Beatrix.
Provincie:
Tag(s):