dinsdag, 7. december 2010 - 16:51

Toch schaatsplezier in centrum van Hoogeveen

Hoogeveen

Nadat bekend was dat het IJspleijn niet kon worden gerealiseerd hebben raadslid Ellen van Heugten en ondernemer Wim van de Beld het initiatief genomen om toch een schaatsbaan in de Hoofdstraat te organiseren. Door de financiële bijdragen van enkele Hoogeveense ondernemers is het de twee enthousiaste Hoogeveners gelukt om een kleinschalig schaatsevenement te laten plaatsvinden. Als naam is gekozen: Hoogeveens Schaatsplezier. De gemeente Hoogeveen heeft besloten de reeds gereserveerde subsidie voor het IJspleijn beschikbaar te stellen aan de organisatie van Hoogeveens Schaatsplezier.

De initiatiefnemers laten de organisatie van het evenement over aan de Hoogeveense Serviceclub Ladies’Circle 54. Deze club van 18 dames houdt zich, sinds de oprichting 5 jaar geleden, actief bezig met goede doelen projecten in de regio. De dames zien de schaatsbaan als een prachtige kans om service te bieden aan de Hoogeveense gemeenschap en pakken dan ook met veel enthousiasme dit vrijwilligersproject op.

De overdekte kunststof baan van 200m2 komt op het kerkplein in de Hoofdstraat en zal van 20 tot en met 31 december geopend zijn. Hoogeveens Schaatsplezier is gratis toegankelijk voor iedereen: jong en oud, met en zonder schaatsen. Naast de gratis toegang wordt namelijk ook voor het gebruik van de schaatsen geen huur gevraagd. Voor de bemanning van de baan kan de organisatie rekenen op de inzet van een groot aantal vrijwilligers via Wim Knublauch die, geheel belangeloos, hun tijd en energie willen steken in dit mooie evenement voor de Hoogeveense samenleving.
Provincie:
Tag(s):