maandag, 2. augustus 2010 - 17:15

Toch WK titel voetbal voor Nederland

Heerlen

Wat het Nederlands Elftal in Zuid-Afrika niet lukte, heeft Jeffrey Swinkels uit Heerlen in Oostenrijk wel voor elkaar gekregen. De 17-jarige Heerlenaar pakte de titel bij het WK tafelvoetbal op Garlando in Hartberg in de categorie Junioren Singles.

De Garlando (één van de 5 officiële wedstrijdtafels) is traditioneel een moeilijke tafel voor Nederlanders. Maar in de halve finale werd de Slowaak Peter Gabor in 3 sets verslagen en in de finale won Jeffrey Swinkels zeer verrassend van de topfavoriet Sandro Grüner.

Het is voor het eerst dat het een Nederlandse tafelvoetballer is gelukt een titel te pakken op het WK Garlando in Oostenrijk. Dat is één van de 5 grootste toernooien (World Championship Series) van wereldbond ITSF.

Na 5 maal zilver was het voor Swinkels ditmaal een gouden plak. Met partner Menno Seetsen pakte hij ook nog eens zilver in de Junioren Dubbel. Met zijn prestaties in Oostenrijk zal Swinkels ook op de wereldranking voor Junioren (tot 18 jaar) nr. 1 worden.