woensdag, 4. augustus 2010 - 19:55

Tot 5,5 jaar celstraf tegen roofovervallers geëist

Roermond

Het Openbaar Ministerie in Roermond eiste vanmiddag tot 5,5 jaar onvoorwaardelijke celstraf tegen drie van roofovervallen verdachte mannen.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de mannen van een roofoverval op een supermarkt in Baarlo op 20 januari 2010. Daarnaast verdenkt het OM de mannen ervan dat zij van plan waren een supermarkt in Cuijk te beroven op 29 januari 2010.

Tegen een 21-jarige man uit Visegrad (Bosnië en Herzegovina), woonachtig te Grashoek, eiste het OM 5 jaar en 6 maanden gevangenisstraf en de tenuitvoerlegging van 4 weken voorwaardelijke gevangenisstraf.

Tegen een 24-jarige man uit Venray, woonachtig te Baarlo, vorderde de Officier van Justitie 5 jaar gevangenisstraf.
Een 20-jarige man uit Ahmed (Libanon), woonachtig te Helden, hoorde 4 jaar en 6 maanden gevangenisstraf eisen.
Alle verdachten zijn eerder met justitie in aanraking geweest.

Bij de overval in Baarlo werd winkelpersoneel bij de opening van de supermarkt bruut bedreigd met een mes en met een pistool. Op aanwijzing van de daders moest door het personeel het alarm worden afgezet en de kluis geopend. Hierop verdwenen de daders met het in de kluis aanwezige geld.

De overval in Cuijk, ruim een week later, werd tijdig verijdeld: politie trof verdachten gehurkt aan, met mes en met een bivakmuts over het hoofd, in de omgeving van de supermarkt.

Slachtoffers van de overval in Baarlo verklaarden ter zitting nog dagelijks psychisch hinder van het misdrijf te ondervinden.

Achtergrond
De roofovervallen in Noord-Limburg van de eerste maanden van dit jaar laten een onuitwisbare indruk achter op slachtoffers en omgeving. Reden waarom het OM hoge prioriteit geeft aan deze zogeheten high impact crime.

De komende maanden zal het OM in Roermond middels deze persberichten regelmatig zittingen met een dergelijk karakter onder de aandacht brengen. Dit is het zesde bericht in de reeks.
Provincie:
Tag(s):