zaterdag, 25. september 2010 - 16:14

Tragisch ongeval met caravan mover

Oosterhout

Bij een tragisch ongeval met een caravan mover is een 72-jarige man uit Oosterhout om het leven gekomen.

Het ongeval gebeurde vrijdagmiddag 24 september 2010 rond 13.15 uur op een minicamping aan de Biestsestraat in Biest Houtakker. Het slachtoffer wilde samen met zijn vrouw de camping verlaten. Hij had daarvoor de caravan met een zogenaamde mover klaargezet bij zijn auto. Een caravan mover is een apparaat waarmee de gemotoriseerd naar zijn plaats gemanoeuvreerd kan worden.

Toen hij weg wilde rijden bleek de combinatie niet goed aangekoppeld was. Tijdens de handelingen om de caravan aangekoppeld te krijgen en de mover afgekoppeld te krijgen, kwam de gehele combinatie onverwacht in beweging.

Het 72-jarige slachtoffer wilde voorkomen dat zijn caravan tegen een huis zou botsen. Hij ging vervolgens tussen de caravan en het huisje in staan om de combinatie tegen te houden om op die manier te voorkomen dat er schade zou ontstaan. Diverse personen hebben hem nog teruggeroepen. Het slachtoffer raakte echter bekneld tussen de caravan en het huisje. Hij raakte daarbij dermate ernstig gewond, dat hij ter plekke overleed aan zijn verwondingen. Zijn vrouw en andere getuigen van het ongeval zijn door de politie opgevangen.

Technisch rechercheurs van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde combinatie. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.
Provincie:
Tag(s):