maandag, 23. augustus 2010 - 21:18

Trailer vrachtwagen in brand

Boxtel

In de nacht van zondag op maandag is brand uitgebroken in een trailer van een vrachtauto. De chauffeur werd door een passerende auto erop gewezen dat hij aan de rechter achterzijde van zijn combinatie een rood wiel had.

De chauffeur wist zijn combinatie snel op de vluchtstrook zetten van de snelweg A2 t.h.v. Boxtel alwaar ze samen zijn gaan kijken en zagen dat het wiel in brand stond. De vrachtwagenchauffeur kon snel zijn trailer snel ontkoppelen en zijn truck enkele honderden meters vooruit in veiligheid zetten. Toen de brandweer arriveerde brandde de trailer aan de achterzijde al behoorlijk.

De trailer welke geladen was met bevroren vlees liep grote schade op door de korte maar zeer felle brand. Het was nog een hele klus voor het bergingsbedrijf om de trailer van de plek waar hij stond weg te slepen. Dit omdat de wielen om de achteras verbrand waren. Dit moest op een provisorische manier hersteld worden waarna hij weg getakeld kon worden. Ten tijde van de inzet is de rechterrijstrook van de snelweg afgesloten geweest.
Provincie:
Tag(s):