dinsdag, 29. juni 2010 - 10:55

Transactie inzake overtreding Arbowet

Middelburg

Het Openbaar Ministerie Middelburg heeft een transactie van €22.000 aangeboden aan een vennootschap waaronder twee bedrijven uit Zeeland vallen.

Het betreft Verbrugge Scaldia Terminals B.V. in Borsele en Verbrugge Internationale Wegtransporten B.V. in Vlissingen. Op het terrein van het overslagbedrijf en het transportbedrijf raakten bij overtredingen van de Arbowet in 2008-2009 vier personen gewond.

Het eerste incident voltrok zich op 22 oktober 2008 in Borsele toen een persoon werd overreden door een vorkheftruck. Hij raakte zwaargewond en zijn beide benen werden in het ziekenhuis geamputeerd. Op 6 april 2009 raakte de vinger van een persoon bekneld op het terrein van het overslagbedrijf tijdens het rechtleggen van een lading hout.

Op 27 maart 2009 werd in Vlissingen bij het transportbedrijf een chauffeur tijdens het laden geraakt door een ijzeren pijp. Een paar maanden later raakte een andere chauffeur bekneld onder een omvallende bundel staal.

Mede naar aanleiding van de ongevallen hebben de bedrijven hun veiligheidsbeleid verder verscherpt. In dat kader zijn op een aantal belangrijke terreinen concrete maatregelen getroffen. Om die redenen volstaat het OM Middelburg met een transactie van €22.000.

Inmiddels heeft de verantwoordelijk vennootschap de transactie betaald.
Provincie:
Tag(s):