vrijdag, 19. november 2010 - 17:55

Treinverkeer rond Utrecht ook zaterdag plat

Utrecht

Als gevolg van brandschade op de treindienstleidingspost Utrecht rijden er zaterdag 20 november de hele dag geen treinen naar en vanaf Utrecht.

De treinen in de omgeving rijden volgens een aangepaste dienstregeling.
De stoptreinen rijden naar en vanaf de laatst bereikbare stations: Nieuwerkerk a/d IJssel, Zoetermeer Oost, Breukelen, Hilversum, Bilthoven, Arnhem en 's-Hertogenbosch. De Intercity’s rijden naar en vanaf omliggende grotere stations.

Update
Technici zijn er zaterdagochtend in geslaagd twee kleine treinverbindingen te herstellen die waren gestremd door de brand in de verkeersleidingspost vrijdagmiddag in Utrecht. Het gaat om de lijnen tussen Dordrecht en Geldermalsen en Ede en Amersfoort.

Vrijdag werd het treinverkeer stilgelegd, doordat er een brand in een gebouw naast het Centraal Station in Utrecht was ontstaan. Dit zorgde voor grote overlast in de spits. De brand brak uit tijdens werkzaamheden in een relaisruimte van ProRail. Om de brand te bestrijden moest de stroom grotendeels uitgeschakeld worden. Hierdoor konden wissels en seinen niet meer worden gebruikt. Hierop besloot men het treinverkeer rondom Utrecht stil te leggen.

Het kwam doordat er grote schade was aangericht op de verkeersleidingspost. Vanwege de grote schade was het niet mogelijk om de schade op de post in kaart te brengen en de verkeersleidingspost in gebruik te nemen.

Reizigers moesten rekening houden met het feit dat er vrijdagavond geen treinverkeer meer mogelijk was naar/ van of via Utrecht en de stations er omheen. Er werd opvang van reizigers in Utrecht voorbereid in de Jaarbeurs. Zo werden er veldbedden neergezet, maar daarvoor was zo weinig animo dat de bedden zijn weggehaald en mensen die dat wilden, konden een een hotelovernachting krijgen.
Provincie:
Tag(s):