zondag, 10. oktober 2010 - 13:00

Tuinhuisjes verwoest door brand

Maastricht

Bij een brand aan de Welsdaal in Maastricht zijn zaterdagavond diverse tuinhuisjes en een onbekend aantal koelkasten vernield.

De brand, die volgens getuigen moet zijn aangestoken, ontstond vroeg in de avond in een rij coniferen langs een achtertuin van één van de woningen. Snel sloeg het vuur over naar enkele tuinhuisjes in andere tuinen. In één van de tuinen bleken tientallen koelkasten, waarvan enkelen door de hitte explodeerden. De brandweer rukte met groot materieel uit en kon voorkomen dat het vuur naar nog meer tuinen en naar woningen kon overslaan. Korte tijd later kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Door de brand ontstond een rookkolom die in de verre omtrek waarneembaar was.

In Elsloo moest de brandweer in de nacht van vrijdag op zaterdag uitrukken voor een brand in twee coniferenhagen aan de Tiendstraat en Julianastraat.

Een van de getroffen bewoners zag dat de brandweer bezig was met het blussen van een brand bij zijn achterburen. Achteraf bleek dat ook in zijn tuin op soortgelijke wijze brand was gesticht. Bij een van de branden raakte tevens een aanhangwagen beschadigd.
Provincie:
Tag(s):