vrijdag, 19. november 2010 - 18:08

Tunnel Maasboulevard Maastricht dicht voor rampenoefening

Maastricht

De Maasboulevard tunnel in Maastricht is op 24 november van 18.00 tot 22.00 uur gesloten vanwege een rampenoefening. Dit betekent dat geen doorgaand verkeer mogelijk is. Het verkeer wordt omgeleid via de singels. Bezoekers van de parkeergarage kunnen via de noordelijke in- en uitgang (Bassin) de garage bereiken. Rond 19.00 uur is de parkeergarage tien minuten niet bereikbaar.

Tijdens de oefening wordt een aanrijding in scène gezet waarbij brand en rook ontstaat en meerdere slachtoffers vallen. Hiervoor worden zogeheten lotusslachtoffers ingezet. Brandweer, politie, gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD) en de gemeente Maastricht testen dan hun samenwerking en communicatie. Er zijn ongeveer 35 hulpverleners bij de oefening betrokken.

Naast de multidisciplinaire oefening vindt er een oefening op bestuurlijk niveau plaats in de vorm van een workshop. Bij grootschalige incidenten heeft de burgemeester als bevoegd gezag de verantwoordelijkheid in het kader van openbare orde en veiligheid en burgerzorg. Incidenten kunnen een zodanige uitstraling hebben dat er bestuurlijke beslissingen genomen moeten worden door de burgemeester. Om te komen tot deze beslissingen wordt hij ondersteund door de hulpdiensten.
Provincie:
Tag(s):