woensdag, 11. augustus 2010 - 14:00

Twaalf jaar cel en TBS voor doodschieten 16-jarige jongen

Amsterdam

Woensdag heeft de rechtbank Amsterdam de 21-jarige K. veroordeeld wegens de moord op een 16-jarige jongen. De rechtbank vond ook bewezen dat K. heeft geprobeerd om zes andere personen te vermoorden.

Na een ruzie in de Bijlmer, 6 augustus vorig jaar, heeft K. met een vuurwapen zeven maal geschoten op een Range Rover. Gianluca Flamingo zat achter in die auto en had met de ruzie niets te maken. Hij werd door een kogel in zijn hoofd geraakt en is een dag later op zijn 16e verjaardag overleden.

Tijdens het proces heeft K. niets gezegd en ook tegen de deskundigen van het Pieter Baan Centrum heeft hij zijn mond gehouden. Dat heeft de rechtbank er niet van weerhouden K. te veroordelen tot een gevangenisstraf van twaalf jaar en TBS met dwangverpleging.

De rechtbank overwoog dat K. lijdt aan een gebrekkige ontwikkeling van de geestvermogens en een groot gevaar vormt voor de samenleving. Daarom moet hij gedwongen worden behandeld. De raadsvrouw van K. had vrijspraak gevraagd, maar het vonnis is gelijk aan de eis van de officier van justitie.
Provincie:
Tag(s):