dinsdag, 7. december 2010 - 18:21

Twee aanhoudingen voor afpersing na 'internetdate'

Bergen op Zoom

De politie hield dinsdagochtend twee jongens uit Bergen op Zoom aan voor afpersing c.q. chantage van een stadsgenoot. Eind november deed de 20-jarige gedupeerde uit Bergen op Zoom aangifte. Hij verklaarde via internet uit nieuwsgierigheid een afspraakje te hebben gemaakt met een jongen. Het afspraakje werd eind juni al gemaakt.

Toen de gedupeerde in de nachtelijke uren op de afgesproken plek aankwam werd hij aangesproken door een stel jongens. Deze bleken de afspraak met de man te hebben gemaakt en dwongen hem zijn contactgegevens achter te laten en dwongen hem later geldbedragen over te dragen. Uiteindelijk deed de gedupeerde aangifte tegen de jongens.

De politie hield dinsdag een 17-jarige en een 16-jarige verdachte uit Bergen op Zoom aan in hun woningen. De twee zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Bij het insluiten op het politiebureau verzette de 16-jarige verdachte zich en probeerde zich los te rukken. Hij moest door de politiemedewerker onder controle worden gebracht.
Provincie:
Tag(s):