donderdag, 14. oktober 2010 - 12:28

Twee aanvaringen vanochtend met binnenvaartschepen

Driebergen

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft donderdag twee aanvaringen tussen binnenvaartschepen onderzocht. Bij de aanvaringen op het Amsterdam-Rijnkanaal en de Oosterschelde was er enkel materiële schade. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor en er was geen milieuschade.

In de zogenaamde Demkabocht op het Amsterdam-Rijnkanaal, net ten noorden van Utrecht, voeren omstreeks 05.00 uur twee schepen tegen elkaar. In dichte mist raakten een met grind geladen schip en een met gasolie geladen tanker elkaar. De tanker voer in de richting Utrecht en liep in het midden van het schip een deuk op van ongeveer vier meter lang. Het schip met grind had geringe schade aan zijn voorschip. De Waterpolitie van het KLPD onderzoekt de toedracht van de aanvaring.

Oosterschelde

Op de Oosterschelde ter hoogte van Bruinisse voeren omstreeks 05.25 uur twee schepen tegen elkaar. Het betrof een passagiersschip met 145 voornamelijk Duitse passagiers en een tanker geladen met gasolie. Beide schepen hadden de Krammersluis verlaten en voeren richting Hansweert. De tanker werd voorbijgevaren door het passagiersschip en toen deze dacht dat hij de tanker voorbij was veranderde hij zijn koers weer naar stuurboord. Daarbij kwam het achterschip van het passagiersschip in aanvaring met de bakboordszijde van het voorschip van de tanker. De boeiing van de tanker raakte hierbij beschadigd. Het passagiersschip had nagenoeg geen schade. Na overleg met het Openbaar Ministerie bood de Waterpolitie de Duitse schipper van het passagiersschip een schikking van 1000 euro aan. De schipper betaalde de boete.
Provincie:
Tag(s):