zaterdag, 2. oktober 2010 - 20:50

Twee arrestaties na geweldsincident met hakbijl

Roosendaal

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee verdachten aangehouden die verdacht worden van een geweldsincident op het Lucasplein. 'Daar zou met een hakbijl ingeslagen zijn op het rechterportier van de auto waarin twee mannen reden', meldt de politie zaterdag.

Een 24-jarige man uit Wouw en zijn 26-jarige Roosendaalse vriend reden naar eigen zeggen rond 01.15 uur met hun auto het Lucasplein op. Daar werden ze klemgereden door een grote auto. Er stapten vier mannen uit die aan de spiegels rukten en tegen de auto schopten.

Hakbijl
De bestuurder reed uit paniek achteruit tegen een geparkeerde auto aan. Hij zag dat een van de verdachten met een bijl op de auto afkwam en daarmee in het rechterportier sloeg.

De bestuurder en zijn vriend zijn daarop snel met de auto naar het politiebureau gereden waar ze hun verhaal deden. De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.

In een van de daar geparkeerde auto's werd een bijl aangetroffen. Hierop werden de eigenaar van de auto en nog een verdachte aangehouden. Het gaat om twee Roosendalers van 19 en 22 jaar. Ze zijn in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):