woensdag, 22. december 2010 - 10:55

Twee jongens bedreigd na sneeuwballen gooien

Afgelopen vrijdag heeft de politie een 44- jarige man uit Zuidwijk aangehouden omdat hij kort daarvoor twee jongens van 17 en 18 jaar had bedreigd met een vuurwapen gelijkend voowerp.

Rond kwart over drie kregen politieagenten een melding van bedreiging met een wapen. Agenten die ter plaatse kwamen zagen twee jongens staan. Het tweetal verklaarden dat zij waren bedreigd op de Slinge door een man. Hij zou met een vuurwapen gelijkend voorwerp gedreigd hebben nadat zij een aantal sneeuwballen naar de 44-jarige Rotterdammer hadden gegooid.

De politie heeft vervolgens een onderzoek ingesteld. Niet veel later, toen de agenten nog met het onderzoek bezig waren, kwam er een man op hen aflopen. Hij verklaarde de man te zijn die de jongens had bedreigd. Hij werd direct aangehouden. Eén van de jongens heeft inmiddels aangifte gedaan tegen de verdachte.

Het wapen dat de man bij zijn bedreiging heeft gebruikt zou mogelijk een gaspistool te zijn. Deze is niet terug gevonden, maar wel de materialen voor een gaswapen werden in zijn woning aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):