dinsdag, 14. december 2010 - 18:18

Twee Maastrichtenaren aangehouden in grote oplichtingzaak

Maastricht

Dinsdagochtend zijn twee Maastrichtenaren aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij het oplichten van mensen in het hele land. Op dit moment zijn 30 aangiftes binnen en de schade wordt tot nu toe geschat op ruim een ton. Dit meldt de politie Limburg-Zuid.

Eén van de twee verdachten hield zich met name bezig met de oplichting. Met gladde praatjes kreeg hij mensen zo ver geld of goederen te investeren, bijvoorbeeld onder het mom van sponsoring. Daarnaast kreeg hij hen zover om alvast spullen te leveren die later betaald zouden worden. Na levering van gedupeerden bleef de wederdienst vervolgens achterwege. De tweede verdachte hield zich vooral met de heling van de spullen bezig.

De mannen zijn aangehouden in een woning aan de Hubert van Doornelaan en de Schorsmolenlaan in Maastricht. Bij het eerste adres zijn een vermoedelijk omgekatte vrachtwagen en camper in beslaggenomen en ook een fiets die door oplichting was aangeschaft. Bij het tweede adres zijn een Mariabeeld, een geluidsinstallatie , een fiets en een tuinset aangetroffen die ook gestolen waren. De politie heeft ook gezocht bij een caravan op camping Mooi Bemelen in Margraten.
Daar werden een sneeuwdeken en onderdeken aangetroffen. Dit wordt gebruikt voor kerstversiering. Ook de belastingdienst deed mee aan deze actie en heeft alle waardevolle spullen uit de luxe ingerichte caravan meegenomen. Bij een loods aan de Recoutweg werden twee gestolen opleggers en twee zeecontainers vol gestolen ruw tabak in beslag genomen.

De politie sluit niet uit dat nog meerdere aangiftes zullen volgen. De mannen zijn in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):