dinsdag, 7. december 2010 - 15:31

Twee mannen aangehouden na achtervolging

Enschede

De politie heeft afgelopen nacht in Enschede twee mannen aangehouden na een achtervolging.

Rond 0.30 uur, troffen surveillerende agenten op de Min. Dr. D Visserstraat een personenauto aan, met als inzittenden twee mannen. Toen de agenten de auto en de passagiers wilden controleren gingen ze er van door. Zij werden door de agenten achtervolgd en reageerden niet op het stopteken.

Voor de veiligheid van de overige weggebruikers schakelden de agenten zwaailicht en sirene in. De achtervolging leidde door de wijk Noord. Op de Roessinkbleekweg probeerde de achtervolgde bestuurder een politieauto van de weg te rijden. Hierbij raakte de politieauto beschadigd. De achtervolging eindigde op het Abraham Ledeboerpark, waar de bestuurder plotseling zijn voertuig tot stilstand bracht en wederom in botsing kwam met de politieauto.

De bestuurder, een 35-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats, ging er te voet vandoor. De inzittende, een 38-jarige Enschedeër werd direct ter plaatse aangehouden. De bestuurder had zich verstopt in bosschages, maar werd door een politiehond gevonden. Hij werd daarbij in een onderarm gebeten, maar had geen verzorging nodig.

In de auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten. De beschadigde politieauto werd afgesleept.
Provincie:
Tag(s):