woensdag, 9. juni 2010 - 10:15

Twee overvallers aangehouden na wilde achtervolging A7

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee verdachten aangehouden voor een gewapende overval op een elektronicawinkel aan de Rengersweg. Rond 02.30 uur werd de 44-jarige eigenaar door vier gewapende mannen overvallen.

De mannen eisten geld van de eigenaar waarbij deze werd mishandeld. Toen deze het geld had afgegeven gingen de verdachten er in een auto vandoor.

Het slachtoffer belde direct via 1-1-2 de politie. Op de Professor Gerbrandyweg in Leeuwarden kregen agenten de vluchtauto in de gaten en volgden deze. Toen de auto op de Rijksweg de A31 ter hoogte van Dronrijp plotseling stopte, sprongen drie mannen uit de auto. Even later zagen de agenten de betrokken auto op de Afsluitdijk rijden waarna de bestuurder kon worden aangehouden.

Een zoektocht naar de drie andere mannen leverde in eerste instantie geen resultaat op. Rond 04:49 uur kreeg de politie een melding van diefstal van een bestelwagen die plaatsvond aan de Hoofdweg in Zweins. Toen er even later nog een auto werd gestolen bij een woning aan de Hoofdweg en al vrij snel de kentekens van deze auto’s bekend waren, zagen de agenten één van de gestolen auto’s ter hoogte van knooppunt Zurich rijden. Daar wist de verdachte uit de auto te springen en kon na een zoektocht niet worden aangehouden.

Tegelijkertijd kregen de agenten de andere gestolen auto in het vizier. Met grote snelheid wist de verdachte in zijn gestolen auto, achtervolgd door de Friese politieagenten, via de Afsluitdijk in de richt van Noord-Holland te rijden. Daar kregen de gewaarschuwde agenten van de politieregio Noord-Holland-Noord de vluchtauto in de gaten. Na een wilde achtervolging kon op de Rijksweg A7 ter hoogte van Medemblik de verdachte in zijn gestolen auto klem worden gereden en worden aangehouden.

Tijdens de aanrijding raakten beide auto’s zwaar beschadigd. Beide verdachten zijn door de politie aangehouden en overgebracht naar politiebureaus in Noord-Holland en Friesland. De betrokken auto’s zijn voor technisch onderzoek in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):