vrijdag, 30. juli 2010 - 15:40

Twee zussen de cel in voor moord op minnares

Den Haag

Het gerechtshof in Den Haag heeft op 30 juli 2010 in hoger beroep twee zussen veroordeeld voor het medeplegen van moord op een vrouw in Ridderkerk.

De beide zussen bezochten in juli 2007 het slachtoffer in haar woning, omdat ze een verhouding zou hebben met de echtgenoot van de oudste zus. De oudste zus dwong het slachtoffer een afscheidsbrief te schrijven, medicijnen en bleekwater in te nemen en gaf haar de opdracht om met een touw om haar nek ergens op te stappen. Zo werd geprobeerd om de moord te laten lijken op zelfmoord van het slachtoffer.Uiteindelijk wurgde de oudste zus het slachtoffer.

De jongste zus was en bleef tijdens al deze gebeurtenissen in de woning aanwezig, wist wat er gaande was en deed niets om de dood van het slachtoffer te voorkomen. Bij het verlaten van de woning door beide zussen nam de oudste zus het colablikje van de jongste zus en een asbak met sigarettenpeuken mee om hun betrokkenheid bij de moord te verhullen.

De rechtbank legde in eerste aanleg de oudste zus vijftien jaar gevangenisstraf op. Het gerechtshof in Den Haag veroordeelt de vrouw tot een gevangenisstraf van dezelfde duur, te meer daar de verdachte weigert mee te werken aan enige vorm van onderzoek door gedragsdeskundigen. De jongste zus werd in eerste aanleg door de rechtbank vrijgesproken. Het Haagse gerechtshof is van oordeel dat medeplegen van moord bewezen is en legt de vrouw een gevangenisstraf van vijf jaar op.
Provincie:
Tag(s):