donderdag, 22. juli 2010 - 22:11

Tweede NH90-helikopter landt op de Kooy

Den Helder

De tweede NH90 helikopter is woensdagmiddag aangekomen op Maritiem Vliegkamp De Kooy. 'Defensie schaft dit helikoptertype aan ter vervanging van zowel de Lynx maritieme helikopters als de AB-412 reddingshelikopters', meldt Defensie donderdag.

Het Operationele Test & Evaluatie (OT&E) team vloog het toestel vanuit Italië naar Nederland. Het team onderwerpt het toestel, voor het operationeel ingezet wordt, aan een serie uitgebreide tests tijdens het OT&E traject.

Nu Defensie 2 NH90 NATO Frigate Helikopters heeft, kan er meer gevlogen worden, wat ten goede komt aan het OT&E traject en de onderwijsontwikkeling.

Maritiem
In totaal worden er 20 NH90 helikopters geleverd, waarvan de eerste 12 De Kooy als thuisbasis krijgen. Deze toestellen worden na het testen en evalueren ingezet voor maritieme taken, zoals het opereren vanaf schepen en search and rescue operaties.

De 8 overige NH90’s gaan straks transporttaken vervullen. Zij worden op Vliegbasis Gilze-Rijen gestationeerd.

Defensie Helikopter Commando
De NH-90 is net als de andere helikopters van Defensie ondergebracht bij het Defensie Helikopter Commando. Op korte termijn wordt het derde toestel verwacht.
Provincie:
Tag(s):