maandag, 16. augustus 2010 - 15:52

Tweede verdachte aangehouden na misbruik tienermeisjes

Rotterdam

De politie heeft een tweede verdachte aangehouden in de zedenzaak waarbij meerdere tienermeisjes seksueel zijn misbruikt. Dit heeft de politie maandag laten weten.

Het gaat om een 24-jarige man uit Hoogvliet die wordt verdacht van het ernstige zedenmisdrijf tegen een 15-jarig meisje uit Capelle aan den IJssel. Zijn betrokkenheid bij het seksuele misbruik van het 12-jarige meisje uit Nijmegen wordt nader onderzocht.

De verdachte werd maandagochtend in een woning in Hoogvliet aangehouden. De politie nam hierbij diverse goederen voor nader onderzoek in beslag.

Een speciaal geformeerd rechercheteam onderzoekt het zedenmisdrijf tegen het 15-jarige slachtoffer dat in de nacht van 19 op 20 juni in een woning aan de 1e IJzerstraat plaatsvond. Hetzelfde team onderzoekt het ernstig seksuele misbruik van een 12-jarig meisje uit Nijmegen in de week van 16-23 juli.

Maandagmiddag 2 augustus werd al een 25-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij zit in bewaring. Ook tijdens doorzoekingen in de woning aan de 1e IJzerstraat heeft de politie diverse goederen in beslag genomen en sporenonderzoek verricht.

Het onderzoek naar andere verdachten, van wie (bij)namen bekend zijn, wordt onverminderd voortgezet. Op basis van de resultaten van het rechercheonderzoek worden meer aanhoudingen dan ook verwacht.

De politie roept slachtoffers van (zeden)misdrijven op om altijd aangifte te doen. Zo ook als er meisjes zijn, die in de omgeving van de 1e IJzerstraat het slachtoffer zijn geworden van een zedenmisdrijf. Zij worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam op 0800-7444422.
Provincie:
Tag(s):