maandag, 13. december 2010 - 22:24

Tweetal aangehouden na bedreiging met wapens

Barneveld

De politie heeft zondagavond 12 december een 42-jarige man en zijn 37-jarige vrouw uit die plaats aangehouden in hun woning in de Vogelwijk.

Het duo wordt ervan verdacht drie jongens van 32 en 20 jaar uit Barneveld en een 17-jarige jongen uit Ermelo te hebben bedreigd met een steek en slagwapen.

Het drietal liep rond kwart voor elf door de straat van het echtpaar toen er een harde knal volgde. Vermoedelijk werd er door onbekenden vuurwerk afgestoken. Hierop zou het Barneveldse echtpaar de woning zijn uitgekomen waarop ze het trio begonnen uit te schelden. Hierbij zouden ze een slag en steekwapen in de hand hebben gehad waarmee ze een dreigende houding in de richting van het trio aannamen. De 32-jarige Barnevelder zou hebben geroepen dat ze het steekwapen weg moesten leggen waarna ze wegliepen en de politie waarschuwden.

De jongens gaven bij de politie aan aangifte te willen doen van bedreiging waarna het echtpaar in de woning aangehouden werd. De wapens zijn door de politie in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):