donderdag, 23. december 2010 - 10:13

Tweetal brengt Gronings stadsverkeer in verwarring

Groningen

De politie heeft woensdagavond op het Emmaplein een 28-jarige Groninger en een 20-jarige vrouw uit de gemeente Winsum aangehouden voor het in gevaar brengen van het verkeer.

De politie kreeg meerdere meldingen dat op bruggen rondom de binnenstad lukraak roodwitte waarschuwingslinten waren gespannen. Vanwege de winterse omstandigheden konden hierdoor gevaarlijke situaties ontstaan.

Nadat agenten op de Steentilbrug zagen dat een waarschuwingslint was weggehaald, reden ze richting de Emmabrug. Daar verwijderde op dat moment een buschauffeur een waarschuwingslint over de weg. Door het lint stond het verkeer stil op de brug en de toegangswegen. In de nabijheid stonden de twee aangehouden personen toe te kijken.

Een van hen stond nog met een rol van het roodwitte waarschuwingslint in zijn handen. Het tweetal verklaarde nieuwsgierig te zijn naar de reactie van mensen als er linten over wegen zijn gespannen. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau. Daar kwamen ze tot inzicht dat het lukraak spannen van waarschuwingslinten over wegen daadwerkelijk gevaar voor het verkeer kan veroorzaken. Het duo is met een proces-verbaal naar huis gestuurd.
Provincie:
Tag(s):