woensdag, 24. november 2010 - 23:11 Update: 08-07-2014 1:01

Twentse Champions League-droom over

(Elfvoetbal) De droom om na de winter opnieuw in de Champions League uit te komen, kan de ijskast in. FC Twente leed woensdagavond een typische 1-0 nederlaag bij Internazionale en gaat vanaf februari verder in de Europa League.

In het Guiseppe Meazza Stadion kenden de Tukkers geluk dat de ploeg niet al binnen drie minuten op achterstand kwam. Wesley Sneijder dook plotseling vrij op voor het Twentse doel, maar werkte de bal uit een voorzet van MacDonald Mariga naast. Tien minuten later kregen de roodhemden, gesteund door 3.000 meegereisde supporters, ook een enorme mogelijkheid. Bryan Ruiz kopte een lange voorzet van Nacer Chadli voorlangs.

Wesley Sneijder krulde in de 17e minuut ook nog een vrije trap op de lat. En weer zes mnuten later keerde doelman Nicolay Mihaylov op prachtige wijze een harde poeier van Esteban Cambiasso. Maar exact op het halfuur kende FC Twente haar gevaarlijkste moment van de wedstrijd. Eerst moest doelman Luca Castellazzi handelend optreden op een hard laag schot vanaf de rand van het strafschopgebied van Theo Janssen en een minuut later ging een lob van Ruiz over.

Het winnende doelpunt viel uiteindelijk in de 55e minuut. Wesley Sneijder mocht aanleggen voor een vrije trap. Via de muur en de voet van Marc Janko belandde het leder voor de voeten van Esteban Cambiasso. De Argentijnse middenvelder haalde droog uit. In de resterende minuten probeerde FC Twente het wel, maar echt bibberen deed Internazionale niet. In de allerlaatste minuut ging doelman Mihaylov ook nog naar voren bij een standaardsituatie om iets te forceren, maar dat mislukte.

FC Twente toonde te veel ontzag in de Italiaanse stad. Over twee weken speelt de Enschedese formatie nog thuis tegen Tottenham Hotspur. Een duel voor spek en bonen. Een tweede plaats is definitief uit zicht. En door het betere onderlinge resultaat ten opzichte van Werder Bremen kan de ploeg ook niet meer naar plaats vier zakken.
Categorie:
Tag(s):