donderdag, 18. november 2010 - 21:58

Tynaarlo spekt Klasse!kas basisscholen

Tynaarlo

Verantwoord en ondernemend leren omgaan met geld! Dit zijn de kernwoorden die centraal zullen staan tijdens de campagne De Klasse!kas in de gemeente Tynaarlo.

Donderdag 25 november 2010 wordt het project Klasse!kas om 13.15 uur gepresenteerd door de Gemeenschappelijke Kredietbank Drenthe (GKB) in de OBS Schuilingsoord in Zuidlaren. De Klasse!kas is een leermiddel voor het basisonderwijs om kinderen op jonge leeftijd verantwoord en ondernemend om te leren gaan met geld. De gemeente Tynaarlo omarmt het idee van De Klasse!kas en stelt daarom aan alle basisscholen in de Gemeente Tynaarlo een Klasse!kas beschikbaar. De eerste Klasse!kas, met een startkapitaal van 20 euro, wordt donderdag overhandigd door wethouder Harm Assies.

De gemeente Tynaarlo signaleert een toeloop op de schuldhulpverlening. Eén van de oorzaken hiervan is dat steeds meer mensen niet met geld om kunnen gaan. Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat mensen die in hun jeugd hebben leren omgaan met geld, dat later ook goed kunnen.

Door het invoeren van De Klasse!kas hopen de Gemeente Tynaarlo en de GKB Drenthe dat de toekomstige jonge consumenten verantwoord met geld omgaan, zodat zij later niet in de finan-ciële problemen raken. Alle scholen in de gemeente Tynaarlo werken enthousiast mee aan het project.
Provincie:
Tag(s):