woensdag, 10. november 2010 - 20:28

Uitreiking Onderwijsprijs

Middelburg

Donderdag 11 november wordt voor de eerste keer de JouwZeeland Onderwijsprijs uitgereikt.

De prijs is bedoeld voor projecten die laten zien dat er in Zeeland goed en inspirerend onderwijs wordt gegeven. Het vormt een onderdeel van de OnderwijsAgenda Zeeland die door de gemeenten, het onderwijs en het bedrijfsleven in Zeeland is gemaakt.

De afgelopen maanden konden alle Zeeuwse scholen voor mbo, hbo en wo projecten aanmelden. Er kwamen in totaal elf inzendingen binnen. De jury, bestaande uit Cornelleke Blok PZC, ondernemer Herbert Dettingmeijer, wethouder Cees Liefting van Terneuzen, dr. Nel Verhoeven van de Roosevelt Academy en Anna Smulders van JouwZeeland, heeft inmiddels de drie prijswinnaars uitgekozen.

Gedeputeerde George van Heukelom zal de winnaars bekendmaken. Er zijn drie prijzen te winnen, waaraan verschillende bedragen zijn gekoppeld: 500 euro, 1.000 euro en 1.500 euro.

Aanstaande donderdag om 14.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats in de Voorhal van het provinciehuis in Middelburg. De bijeenkomst duurt tot 15.00 uur.

Aansluitend vindt de Provinciale Onderwijsmiddag plaats, een middag waarop het onderwijs in Zeeland bij elkaar komt met twee inspirerende inleidingen. De sprekers staan tegenover elkaar in hun visie op hoe het onderwijs in Nederland gegeven dient te worden. Prof. Dr. Wim Veen is hoogleraar educatie en technologie aan de TU Delft. Hij onderzoekt met een team van medewerkers onorthodoxe leerconcepten en leeromgevingen voor de publieke en private sector. Dr. Ad Verbrugge is universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij kreeg onder meer bekendheid als voorzitter van de vereniging Beter Onderwijs Nederland (BON). Volgens BON moet eerst maar eens worden aangetoond dat onderwijsvernieuwingen ook daadwerkelijk verbeteringen zijn. De Onderwijsmiddag begint om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur, locatie: Voorhal Provinciehuis. U bent ook uitgenodigd voor dit onderdeel.
Provincie:
Tag(s):