woensdag, 7. april 2010 - 8:38

Uitslaande brand in schuur bij manege

Schijndel

Woensdagnacht heeft een grote brand gewoed op het terrein van een manege in het buitengebied van Schijndel. De eerste melding van de brand aan de Gemondseweg kwam om 2.20 uur bij de brandweer binnen als buitenbrand.

Toen de eerste brandweerlieden arriveerden bleek er een uitslaande brand te woeden in een schuur die in gebruik was als houtbewerkingplaats. Er werd opgeschaald naar code grote brand. In de schuur stonden behalve machines en andere materialen ook twee drukcilinders (gasflessen o.i.d.). De eigenaar van de manege woont op hetzelfde terrein en wees de brandweer hier meteen op waardoor beide flessen snel konden worden veiliggesteld.

Bij de brand is asbest vrijgekomen. Het exacte gebied waarin de asbestdeeltjes neerdwarrelden moet in de loop van de ochtend nog worden vastgesteld maar volgens de brandweer hebben de deeltjes zich waarschijnlijk alleen op het eigen terrein van de manege verspreid. Hoe de brand kon ontstaan is nog niet bekend. De brandweer van Schijndel rukte met een tweetal tankautospuiten uit en kregen assistentie van een tankautospuit uit Sint Michielsgestel en een hoogwerker uit 's Hertogenbosch. Ook kwamen de regionale eenheden ter plaatse zoals: commandohaakarmbak, ademluchtcontainer en het groot watertransport.

Meer foto's op Blik op 112
Provincie:
Tag(s):