maandag, 21. juni 2010 - 10:41

Ultimatum aan Forbo-Novilon na mislukken cao-overleg

Coevorden

De cao-onderhandelingen bij Forbo-Novilon in Coevorden zijn vastgelopen. De werknemers gaan niet akkoord met het eindbod van hun directie. CNV Vakmensen heeft een ultimatum gesteld aan de directie van Forbo-Novilon, dat afloopt op maandag 21 juni om 14.00 uur. Als er dan nog steeds geen oplossing is, komen de werknemers in actie, zegt CNV-onderhandelaar Gerard van Dijk.

In het ultimatum stelt CNV Vakmensen een aantal eisen aan de nieuwe cao. Van Dijk: "De werknemers hebben vorig jaar aan koopkracht ingeleverd, vanwege de slechte situatie van het pensioenfonds. De afgesproken loonsverhoging is toen vrijwel opgegaan aan een hogere pensioenpremie. De mensen willen niet nóg een keer inleveren."

In de nieuwe, tweejarige cao wil CNV Vakmensen een loonsverhoging van in totaal 4 procent (2 procent per 1 april 2010 en nog eens 2 procent per 1 april 2011).

Verder wil Van Dijk in de cao vastleggen dat - bij een eventuele reorganisatie de komende jaren - de pensioenopbouw van werknemers wordt gegarandeerd.

Het ultimatum aan de directie van Forbo-Novilon loopt vandaag om 14.00 uur af. Bij Forbo-Novilon werken ongeveer 200 mensen.
Provincie:
Tag(s):