vrijdag, 17. december 2010 - 21:08

Universiteit verzoekt Stichting AAP tot opnemen apen

Almere

In 2007 heeft de Universiteit Utrecht besloten om uiterlijk in 2011 de huisvesting van apen ten behoeve van het wetenschappelijk onderzoek in De Uithof te beëindigen.

De voornaamste reden daarvan was dat het beter werd geacht om de apen op minder verschillende locaties in Nederland te huisvesten, mede om goede voorzieningen en faciliteiten blijvend te kunnen garanderen.
Het College van Bestuur heeft een zorgvuldige afweging gemaakt aangaande de bestemming van de vijf apen, waarmee nu het wetenschappelijk onderzoek inmiddels is stopgezet.

Stichting AAP in Almere laat in een reactie weten 'ontzettend blij met deze doorbraak maar waarschuwen ervoor dat de apen nog niet zijn gered.

'We houden de druk op de ketel zolang de Universiteit Utrecht, Stichting Aap en de Dierenbescherming nog geen contract hebben getekend voor het uitplaatsen van de apen. Zij moeten er samen uitkomen en daarmee de belangen van de apen in het oog houden. De radiospots op Funx, Decibel en 100% NL blijven doorlopen zolang de apen nog niet gered zijn.
Provincie:
Tag(s):