woensdag, 17. november 2010 - 21:08

Utrechts zwembad gesloten na gezondheidsklachten

Utrecht

De gemeente Utrecht heeft vandaag wedstrijdbad twee van zwembad De Kwakel gesloten in verband met nieuwe gezondheidsklachten van bezoekers.

Uit voorzorg is 's middags ook wedstrijdbad een gesloten. Dit betekent dat alle vier de baden van De Kwakel nu gesloten zijn. Op zijn vroegst gaat zwembad De Kwakel op 6 december weer open. De gemeente doet onderzoek naar de oorzaak van de klachten.

Vorige week gingen het recreatiebad en het doelgroepenbad al dicht. Omdat de vier baden van De Kwakel aparte watersystemen hebben, was er geen aanleiding ook de twee wedstrijdbaden te sluiten. Gisteravond is na klachten van twee bezoekers van wedstrijdbad twee, ook dit bad gesloten. Uit voorzorg is 's middags wedstrijdbad een gesloten.

Onderzoek
Direct na de eerste klachten vorige week is de gemeente gestart met een grondig onderzoek naar de oorzaak. Zaken die onderzocht worden zijn de installaties, de waterkwaliteit, de luchtkwaliteit en het lesmateriaal. De eerste resultaten van de waterkwaliteit van de vier baden vertoonden geen afwijkingen. Voor eind van deze maand verwacht de gemeente de resultaten van het volledige onderzoek.

Klachten
Totaal hebben twaalf bezoekers last (gehad) van huidirritatie en jeuk. Vorige week hadden zes zweminstructeurs vergelijkbare klachten. De huidklachten namen snel af. Mensen die te maken hebben met huiduitslag door gebruik van het zwembad kunnen terecht bij hun eigen huisarts.
Provincie:
Tag(s):