donderdag, 28. januari 2010 - 9:30

Utrechtse Sportprijzen 2009 uitgereikt

Utrecht

Tijdens het Sportgala in de Stadsschouwburg Utrecht zijn de Utrechtse Sportprijzen 2009 uitgereikt. Onder de winnaars waren roeiers Sjoerd Hamburger en Claudia Belderbos.

Wethouder Sport Harm Janssen reikte samen met topsporters, zoals Simone Koot (Sportvrouw van het jaar 2008) de prijzen uit. De presentatie van het Sportgala was in handen van Studio Sport presentator Toine van Peperstraten.

De winnaars van de Sportprijzen 2009 zijn:
Sportvrijwilliger: Ad de Hartog, toerfietsen
Sportvereniging: MHC Fletiomare, hockey
Sportploeg: Kampong Dames 1, zaalhockey
Sporttalent: Dafne Schippers, atletiek
Sportcoach: Boudewijn van Opstal, roeien
Sportman: Sjoerd Hamburger, roeien
Sportvrouw: Claudia Belderbos, roeien

De prijzen werden uitgereikt door wethouder Sport Harm Janssen, Ton du Chatinier, Jan Wouters (coaches FC Utrecht), Tessa van Dijk (oud-schaatster), Bram Ronnes (Olympische beachvollyballer) en Simone Koot (Sportvrouw 2008).

Met de Utrechtse Sportprijzen, die sinds 1970 jaarlijks worden uitgereikt, worden Utrechtse sporters, verenigingen en vrijwilligers geëerd voor hun prestaties. De genomineerden worden bepaald door de inwoners van Utrecht. Zij hadden de afgelopen maanden de gelegenheid om zelf sporters voor te dragen voor de Utrechtse Sportprijzen 2009. Nadat alle voordrachten waren verzameld, zijn deze voorgelegd aan de onafhankelijke Adviescommissie Utrechtse Sportprijzen. Zij selecteerde de genomineerden die vervolgens werden voorgelegd aan het college van Burgemeester en wethouders. Deze koos uiteindelijk de winnaars.

De prijzen die de winnaars kregen, zijn ontworpen door Niek de Kort, student aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Op deze manier wil de organisatie naast sportief talent ook jong creatief talent in de schijnwerpers zetten. Het ontwerp van Niek de Kort wordt van 2009 tot 2011 uitgereikt.
Provincie:
Tag(s):